Systemisch werken met

(Familie)Opstellingen

Door het doen van een familieopstelling kunnen blokkades zichtbaar worden , kun je de weg naar je innerlijke vinden , waardoor je opnieuw leert voelen. Hierdoor kan er vertrouwen in je intuitie ontstaan, zodat je van daaruit kan creeren en handelen.

We hebben allemaal een geschiedenis. Een verhaal van wat er tot nu toe in ons leven is gebeurd en hoe dat van invloed op ons is. Bij een (familie)opstelling gebruik je dat verhaal om te kijken waardoor er blokkades zijn ontstaan, wat er onbewust nog meespeelt en wat je blinde vlekken zijn.

In een opstelling staat jouw vraag centraal. Die kan bijvoorbeeld zijn: wat maakt het dat ik datgene wat ik zo graag wil, niet van de grond krijg? Of: hoe komt het dat ik zo weinig zelfvertrouwen heb?

De opsteller vraagt je hier wat meer over te vertellen. Vervolgens begint de opstelling door de elementen die hier mee te maken hebben op een bepaalde manier in de ruimte te plaatsen. Deze elementen kunnen personen of meer abstracte dingen zijn, zoals depressie, ziekte, pijn geld, je droombaan, of je relatie .De plek is bepalend voor hoe jij je ten opzichte van deze elementen voelt. Door met deze elementen te schuiven ten opzichte van jou en elkaar, ervaar je wat dit met je doet. Vaak worden dingen die je niet goed kunt verwoorden of bevatten door deze werkwijze glashelder. Hierdoor kun je dikwijls een enorme stappen zetten op de weg die je wilt gaan.

Je krijgt in een hele korte tijd (gemiddeld 2 uur) diepgaande inzichten. Tijdens de opstelling ga je inzien wat je voorheen er van weerhield, om je doelen te bereiken of je problemen aan te pakken. zodat je verder kunt groeien

Een (familie)opstelling is geschikt om:

  • Blokkades in jezelf te doorbreken


  • Oude patronen te transformeren
  • Je kracht en intu├»tie te ontdekken.


  • op het gebied van werk en inkomen
  • liefde en relaties
  • gezondheid en lichaam